Da min kjære svoger og fiskekompis Egil ringte på fredag for å høre om jeg ville bli med på isfiske på lørdag, rykket det godt i en støl sjel som hadde vært mest opptatt med budsjettarbeid og årsoppgjør, og altfor lite friluft og fiske siden kuldegradene meldte sin ankomst.
 
Full av forventning bar det i vei i et aldeles nydelig vær som minnet mer om vår og sommer enn vinter. Men det er helt i orden. Egil er mange hakk nærmere et A-menneske enn jeg noensinne kommer til å bli, så han var i full gang på isen sammen med en kar fra Sandefjord.  Mange hull ble boret denne dagen, bare avbrutt av noen kopper kaffe og litt real turmat. Helt herlig. Noe småfisk ble det, og visstnok en abbor av fin størrelse som denne karen fra Sandefjord fikk. Men siden undertegnede ikke fikk sett denne, og det heller ikke ble dokumentert på annen måte, skrives det ikke mer om den.
 
På slutten av en fantastisk fin dag på isen var det noe som lugget i balansepilken til de to andre karene. Litt forventningsfull, og kanskje en anelse naiv, sa jeg at den tar nok turen bort til balansepilken min også. Jammen kan det være deilig å være naiv, for plutselig nappet det godt i stikka og resultatet ser dere på bildet. En fin Abbor på 720 gram.
 
Tusen takk til gutta for hyggelig selskap og en herlig dag på isen.
 
Mvh Terje Nundal.