Turen til Folldal ble avviklet fra 1. til 4. september. Mange hadde meldt seg på til turen, men mange meldte avbud. Det ble således den harde kjernen av den harde kjernen som deltok. Og vi hadde ingenting å klage på bortsett fra at været på lørdag var av det friskeste slaget for fluefiske. Uten at det la noen demper på humøret.
 
Min fiskekompis Jan og meg selv kom opp allerede på onsdagen, etter å ha vært i Trysil noen dager, og hadde fordelen av å kunne utforske elvene før resten kom opp. Vi fisket iherdig hele ettermiddagen uten at vi ble kronet med mye fisk. Årsaken skulle vi få litt senere. Denne dagen fisket vi nedenfor, altså nedstrøms, Folldal sentrum og der er Folla forurenset fra gruvedriften som var en viktig næringsinntekt for Folldal i tidligere år. Vi er overbevist om at denne forurensningen er årsaken til vårt dårlige fiskeresultet på denne strekningen. Det ble kun en harr og to napp.

Det er ikke synet ditt det er noe galt med, kvaliteten på dette bildet er ikke bra og det skyldes ikke forurensning kun en liten glipp av fotografen.
Denne fisken ble tatt i den forurensede delen av elva, røkt og senere spist som pålegg på brødskiva. Håper ikke vi gjorde noe galt. Den smakte i alle fall fortreffelig.
Vi brukte ikke vekt, men antar at den kan ha vært på 7-800 gram kanskje..

 

På torsdag kom Tor Aril og Knut og sammen skulle vi gjøre det farlig for både harr og ørret fram til søndag.
På torsdagen ble det tid til litt fiske etter at vi hadde utforsket elva ytterligere. Det var stor aktivitet på fiskefronten, men det ville seg ikke helt. Av «lokalekspertisen» fikk vi opplyst at tidspunktet på året nok ikke var det beste, «men at det var fanget svært mye og stor fisk tidligere på sesongen var helt sikkert».
 
Været fredag var ok. Vannstanden i elva så ut til å være omtrent på normalen, kanskje med pluss «en liten fot». Men fisket var vanskelig. Vi prøvde det meste av fluekreasjoner uten å lykkes helt. Litt utpå ettermiddagen fant vi en strekning med vakende fisk og her brukte vi litt tid på å kaste på vakene. Det gav en fisk «etter læreboka». Da den kom opp og tok tørrflua etter et langt og velplassert kast steg stemningen mange hakk. Det er dette fisket en fluefisker drømmer om hele vinteren.

Men så veldig stor var den jo ikke da…. kan vel kalles en junior blant fiskene i Folla.

 

Lørdagen skulle, som sagt, komme med store utfordringer for oss fluefiskere, i alle fall på formiddagen. Stiv kuling i kastene med  ispedd vannrett regn gjorde at ryggen ble vendt mot vinden og kaffekoppen kom frem. Det gav seg litt utpå dagen, men godt fiskevær fikk vi ikke på denne turen. Det fine var at alle fikk fisk, og humøret var selvfølgelig på topp hele tiden. Ikke minst på lørdagskvelden da vi hadde fellesmiddag på foreningskassa.
 
Søndag dro vi for å utforske elva Setninga på Ringebufjellet. Det viste seg at nedbørsmengden den siste tiden hadde satt sine spor også her. Vi droppet derfor fiskeplanene og avsluttet turen med å ønske god tur hjemover.
Tor Aril og Knut dro direkte hjem, mens Jan og jeg dro til Koppang for å muligens å fiske litt der og plukke vinterens tyttebærforsyning.
 
Det ble med tyttebær, Glomma var «skyhøy».
 
Takk for turen, ser allerede frem til neste