Dette året var det kun Arild, Frank, Jan, Karl, Narve og Tor Aril som skulle knekke regnbuekoden i Høkensås i Sverige. Og la det være sagt med en gang. Alle fikk fisk, men det var noe galt…….fisket var ikke slik som vi husker det fra tidligere turer. Flere dager etter hverandre helt uten å være borti fisk var en ny opplevelse. Ganske frustrerende til tider spør du meg.

Her har Karl landet en fisk like under kiloen. Ser ut som at bildet er tatt i Prinsasjøarna. I dette vannet, som egentlig er to vann som henger sammen med en liten kanal med gangbru over, har vi landet mang en flott regnbue. Vannet er populært blant fiskerne i Høkensås og er et rent fluefiskevann.

 

 

 

 

 

 

Vi dro utpå i bellybåter på Nordvatnet på fredagen. Husker vi ikke feil fikk alle fin regnbue denne dagen. Det var Narve med sine fire fine regnbuer som fikk flest fisk. Deretter kom Tor Aril med tre stykker . Mener å huske at Jan fikk to og at Karl, Arild og Frank fikk en hver.

Her er det Jan som poserer med fisk som han tok fra belly på Nordvatnet altså..

På sen ettermiddag, tidlig kveld ble det også fisket på Nordvatnet. Da var det Frank som trakk det lengste strået. Han fikk 3 regnbuer mens Karl fikk to.

Fisken som Arild fikk på Nordvatnet denne dagen var litt annerledes i fargene enn «vanlig». Helt blank i buksiden og svart på ryggsiden uten prikker og uten regnbuens karakteristiske rød/lilla-fargeflekk var den ganske lik en laks. Tror ikke vi har fått fisk av dette slaget før.

 

Det går nesten ikke an å ha det bedre. Været var strålende denne dagen med solskinn og lite vind. Tempen var behagelig og dette var den beste fiskedagen vi hadde på denne turen. Ikke rart at Karl har satt opp sitt «Monalisa-smil».  På et slikt sted med en sånn fisk i slikt vær…….helt topp!

Med denne regnbuen på 2,1 kilo satte Karl ny pers i Høkensås. (Med ny stang: Sage One.)

Her ser du Tor Aril med sine tre flotte regnbuer.

Cupen teller også i Høkensås og der borte er det lettere å få storfisk. De to siste årene er det her vinnerfiskene har blitt tatt.
Største fisk som regnes med i cupen denne gang var det Jan som landet. Siste «cup-dagen» fikk han opp en regnbue på 2,5 kilo. Under ser du fiskeren med sitt «Monalisa-smil» og fisken som også resulterte i ny pers på regnbue i Høkensås.

Jan poserer stolt med fisken

Rekordfisken til Jan. (Og den nye stanga: Thomas og Thomas)

Etter at de andre turdeltakerne var reist hjem og cupen var over dro Arild, Jan og Narve til Tidaholm for å fiske i elva Tidan. Denne elva er liten og intim og mange steder er det nesten bare mulig å spey-kaste. En fin elv hvor du kan kose deg igjennom tre fire kilometer med intimfiske. I en høl nedover et stykke var det at Arild skulle få turens største og sette ny pers på regnbue. Fisken var særdeles tung og bestemt der den styrte fiskeren opp og ned hølen. Her var det regnbuen som bestemte. Superkreftene tok slutt etterhvert og fisken kunne håves. Endelig ble trekilosgrensen sprengt. Fisken strakk vekta på håven til 3,1 kilo og det var altså nok til ny pers i Høkensås for fiskeren.

Her ser du fisken på 3,1 kilo som gav Arild ny pers. Og den nye stanga: Sage One

Smilet, om vi kan kalle det et smil, til fiskeren er noe begrenset. Årsaken til det var at fiskeren bet av en tann i forkjeven og ville av den grunn kanskje ikke blitt gjennkjent på bildet om smilet hadde vært fra øre til øre. Men det burde det ha vært for dette var en gromfisk.

 

Takk for en fin tur med mange hyggelige opplevelser både fiskemessig og ikke minst sosialt !!!!