Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/ramnessportsfiskere.org/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5733
Fluefiske – mer enn bare trofefiske | Ramnes Sportsfiskere

På kveldens medlemsmøte, var vi heldige å få besøk av Kjell S. Rakkenes og sønnen Lukas.  På forespørsel, takket de begge ja til å komme å holde foredrag for klubbens medlemmer, med fokus på deres erfaringer fra Femundselva/Trysilelva og områdene som er i nærheten av Søndre Husfloen.

Lukas og Kjell S. Rakkenes, holdt ett inspirerende og lærerikt foredrag for oss i kveld! (Foto: Cato Lyn)

Kjell og Lukas introduserte oss for sine tanker bak deres fluefiske.  Ett fiske som dreier seg om mye mer enn det typiske trofefisket som mange «jakter» etter.  Deres betraktninger rundt Catch & Release, hvordan man kan glede seg over å kun studere en vakende fisk uten å måtte kaste på den, ferdsel i og ved elv og ikke minst nyte naturen, sitter igjen hos meg som noen elementer som mange av oss kanskje kan reflektere over.

De hadde forberedt seg godt før foredraget som var spesialtilpasset klubben, med tanke på vår tur til Søndre Husfloen i slutten av juni.  En detaljert gjennomgang av elven syd for Husfloen og litt nedover Trysilelva ga oss mange gode tips til nye plasser å oppsøke, spesielt i jakten på ørreten midtsommers.  Dette sammen med en grundig gjennomgang av hva vi kan forvente av insekter i elva på denne tiden av sesongen, har de forhåpentligvis gitt oss større mulighet for ett godt fiske.  Antagelig er det mange av oss som nå vil begynne å snakke om «Benken», «Andorra» og «Sverige» i tiden fremover!  Mulig også noen tar en tur til «Lillestrøm», bare for å ha nevnt noen av fiskeplassene som Kjell og Lukas har gode erfaringer med.

Kvelden ble avsluttet med forhåndsvisning av deres første episode av filmserien «Ten Rivers Trip» som blir publisert 2. mars.  Ønsker du å finne bindebeskrivelser av fluene som ble anbefalt, informasjon om de forskjellige insektene, eller lese om deres fiske, besøk www.rakkenes.com.

Jeg vil også benytte muligheten til å rette en ekstra stor takk til begge foredragsholderne!  Det dere delte var informativt, inspirerende og ble gjort på en glimrende måte!

Øverst i artikkelen, finner du Kjell sin bindebeskrivelse av Danica – en av de mange fluene han sterkt anbefalte!