Med dager hvor gradestokken vipper +/- 30 grader, tørrfluesesongen så vidt er i gang, kribler det hver gang det nærmer seg helg.  Hvor skal man dra for å prøve lykken?  Torsdag kom jeg over noen naturskjønne bilder på Tur-Companiet (facebook).  Jon Syrrist var tydeligvis kjent i området, så en liten melding til han ga raskt svar om hvor disse bildene var tatt.  Fikk også tips om å prøve fiskelykken i utløpet av Tåkkeåi, som renner inn i Bandak.

Elva renner sakte og flott i de nedre partiene ut i Bandak.

Øyvind Solstad og Lars Vestly er aldri vanskelige å be med på tur.  I løpet av fredag ble vi enige om å reise de 17 milene det er fra Larvik til Tokkeåi.  Med håp om å få oppleve litt klekkinger utpå dagen og fiske ettermiddag og kveld, ble det avreise fra Larvik i 14-tiden.

Ankom parkeringen som Jon hadde anbefalt oss etter en kjøretur på smale og svingete veier gjennom Telemark, ca kl 17.  Jon dukket også opp og veiledet oss ut på sin favoritt plass.  Vi skjønte raskt hvorfor han liker akkurat dette området. Etter kun kort tid så vi ørreten vake i de mer strie partiene.  Ikke de veldig store, men 30-40 cm ørret er det verd å jakte på.  Det som kanskje forundret oss mest, var det å være alene i området å fiske.  Jon kunne fortelle det sjeldent var andre å fisket der og man får da en god følelse rundt det å kunne være alene i «villmarken», selv om man har tettstedet Dalen liggende noen hundre meter unna.

Mellom øyene i nedre delen, er det lett å krysse så mulighetene blir mange.

Vi knakk aldri «koden» denne dagen.  Men fikk fisk på nymfe, døgnflue og klekkere.  Klekkingene var tydeligvis på vei, uten at vi kunne observere hva fisken tok.  Døgnfluer er det lite av i området, mest vårfluer – og her var utvalget i boksene våres heller magert.  En lærdom til neste tur som vi kanskje tar allerede om kort tid – og da med en overnatting.

En liten pause på elvebredden i finværet

For de fleste er nok Bandak godt kjent.  Der er det tatt ørret på over 15 kilo.  Fisken har Tokkeåi som ett viktig habitatsområde og det kan om man er heldig, være mulighet til å få virkelig stor ørret også i elva.

Det er gjort ett enormt arbeid de seneste årene for å bygge opp igjen storørretstammen i Bandak. Om fiske og arbeidet som gjøres, kan du lese mer om på www.bandakkanalen.no.

Fiskekort kan kjøpes via inatur her 

Alle bilder:  Tur-Companiet v/Jon Syrrist