Vi alle har vel seneste tiden, kjent savnet etter ny sesong hvor vi kan fiske på vakende fisk.  For noen er savnet etter kombinasjonen rennende vann, ørret, harr og vakende fisk større enn kanskje fornuften.  Øyvind, Veysel og undertegnede er nok av det slaget som ikke lar muligheten vente.  Vi tok derfor en tidlig-tur til Lenaelva.  Rapporter sa det var observert minst ett vak siste dagene og grei og fin vannføring.

Selv om fornuften sa oss det sannsynligvis ville være tregt fiske, bestemte vi oss for å prøve lykken og endte opp med en dagstur til Lenaelva sist søndag. Planen ble å fiske med nymfer, selv om optimistene i oss sa det kanskje kunne være mulig å lure noe på tørt i tillegg.

For Veysel var dette en ny opplevelse.  Gleden hos han og oss andre var derfor stor da han etter kort tid kunne hove sin første harr.  Selv en liten fiske, kan gi stor glede!

Den første fisken på turen, på vei i hoven.

Sann fiskeglede!

Lenaelva renner gjennom Skreia og ut i Mjøsa.  Det er de nedre områdene vi skulle fiske, der det finnes både harr og ørret.  Øyvind er den av oss som er kjent i området og vet hvilke høler som kan huse litt grovere fisk.  Selv har jeg bare vært der ett par ganger før.  Vi var spente på om det kanskje var mange å fisket og det kunne bli trangt på de mest populære plassene.  Som alltid møter Øyvind noen kjente fjes der, og slår av praten med dem.  Tregt fiske og at vi er litt tidlig ute er beskjeden vi får, akkurat det vi var forberedt på.  Det var heller ikke mange langs elvekanten, så det ble ikke noe kø-fiske heldigvis.

Lenaelva flater ut i de nedre områdene hvor det blir ett lengre stilleflytende parti ut mot Mjøsa.

Etter Veysel sin første fisk, og vi andre er borti fisk, er optimismen likevel stor.  Vi beveger oss etter kort stund litt nedover i elva, og Øyvind får på ett av de første kastene, på en av sine favorittplasser, en fin harr som veies til litt i overkant av 600 gram.

Øyvind er alltid veldig fornøyd når fisken er som denne! Litt over 6hg og årets første harr.

De neste timene blir uten fisk, men likevel en morsom og fin tur!  Vi må bare smøre oss med litt tålmodighet. Vi er tross alt bare i april enda, men vi vet det kommer klekkinger og nye muligheter, der fisken står tettere og er mer aktiv!  Ett tips når det gjelder Lenaelva fra en av de lokale, er å vente til heggen blomstrer.

Blir fort litt forbruk av nymfer, noen henger igjen på bunn, andre høyt i trærne langs bredden.

Ønsker du mer informasjon om Lenaelva, så finnes det en egen hjemmeside som omhandler fiske i det området vi var, som du finner her.