Ett av våre nye medlemmer, Tommy Solberg, som er ivrig fluefisker og fotograf, har blant annet laget en bindebeskrivelse av en rød skogsmaur.  Dette er en imitasjon som har tatt flere store og fine ørreter på Kringlevann de siste dagene.  Dette er som Tommy sier, en multiflue som både kan imitere maur og mygg.  En flue han er glad i å bruke og alltid har i boksen sin.  Nederst finner du en video hvor han viser hvordan den bindes.

Denne kan brukes både vår, sommer og høst!  Maur ramler ofte ned fra busker og grener og står mer enn gjerne på menyen for de fleste fiskeslag!  Mygg er jo også ett innsekt vi ser gjennom hele sesongen, fra snøen smelter til kuldegradene kommer på senhøsten.  Vil også tro den fint kan benyttes på varme sommernetter etter vakende sjøørret!

Materialer:
Bindetråd – rødbrun 18/0
Krok – std. tørrfluekrok, helst en lett type, #18-20
Kropp – Svart tørrfluedubbing
Hackle – tørrfluehackle i valgfri farge, gjerne lys brun/brun
Ving – CDC

Ta gjerne en titt på Tommy sin youtube-kanal for flere bindebeskrivelser og tips!

Har du ett tips, noen bilder, en bindebeskrivelse du gjerne vil dele med andre, send oss gjerne noen ord, så skal vi helt sikkert kunne publisere dette til glede for flere i foreningen!