Søndagen den 8. januar; dagen begynte med at jeg satt og kikket ut av kjøkkenvinduet. Været så slett ikke verst ut, kanskje en liten luftetur ut til Løvøya. Regnet med at det skulle være mer enn et kjent fjes å prate med, på plassen.
 
5 minutter senere var jeg fremme, men til min store overraskelse var det ingen som stod og fisket her. Jeg satt en stund i bilen og nøt varmen. Det var ganske surt her ute, med nordavind og et par minus grader. Ikke akkurat kledd for anledningen heller, jeg skulle bare hilse på de andre som jeg trodde var ute.
 
Mens jeg satt der fikk jeg se litt bevegelse i overflata. Vel tenkte jeg, ingen som fisker og her er det litt liv. Sakene ligger jo baki, et par kast kan jo ikke skade. Det gikk fort å rigge stanga, nå var bare å plassere seg riktig der jeg hadde observert fisken litt før. Et langt og fint kast i medvind så var bare å trekke forventningsfullt inn. Flua hadde bare 3-4 meter igjen før kanten, da jeg så et blink i vannet. Der satt den på første kast, og den var sterk!
Etter å ha kjørt den i noen lange minutter var den klar. Kjapt opp på land, opp med mobilen, ta bilde mens fisken var rolig, og forsiktig ut i vannet igjen.
 
Tipper denne var mellom 1,5-2 kg et sted. Nå var det bare å sende mms til de andre som jeg i utgangspunktet regnet med skulle ha vært her. Det tok ikke lenge før meldingen ble besvart med, Hvor er du? Og jeg er på vei. Vel tenkte jeg, noen kast til før jeg blir for kald på hendene.
8-10 kast senere og fast fisk igjen. Denne gangen var nappet annerledes, tunge dunk og den ville bare ned. Jeg mistenkte torsk ganske kjapt, men den kjentes som en skapelig fisk. Litt kjøring senere og det var nok en gang tid for fotografering. En flott torsk på rundt 2 kg. Denne fikk også friheten sin tilbake.
Det ble ikke mange kast til før fingrene ikke klarte mer av kulden. Jeg tuslet bort til bilen for å varme meg. Mens jeg satt der dukket Torve opp. Han var kjapp med å rigge stanga.  Vi ble stående å prate litt og ikke lenge etter dukket Egil opp. Begge hadde mottatt noen fine MMS av meg litt tidligere. Noen kast til før jeg måtte hjem å spise. En liten krabat til ble det, denne fikk også en fin svømmetur videre. Nå var det hjem å varme seg og få i seg litt mat. På veien tenkte jeg: ikke verst for en liten «luftetur» som ikke skulle være en fisketur….