Høkensås, stedet i Sverige hvor det settes ut store regnbueørreter, eller båger som man sier på lokaldialekten.
Vannene i området har vært kultivert siden tidlig på syttitallet.
Jeg var der for mange år siden, men på helt feil tidspunkt, nemlig i slutten av august og starten på september. Etter en snartur 1. mai ett år hvor vi, tre stykker presset oss sammen i en bil med masse fiskeutstyr, kjørte bort dit, fisket litt og returnerte på kveldingen. Det ble ikke rare fangsten,men det var vanskelig å glemme bågene og deres voldsomme krefter.
 
Jan, sa jeg en dag i begynnelsen av mai for noen år siden, skal vi ta en tur til Høkensås og fiske litt der. Etter litt titting på internet dro vi  og har aldri angret.
 
Vi pratet om stedet på den andre siden av kjølen på et medlemsmøte i løpet av vinteren, og utpå våren spør Karl om vi skal dit også i år.  Dermed var det gjort. Jan og jeg drar på en onsdag. På fredag kommer Karl.  Han skal være sammen med oss frem til søndags ettermiddag mens vi skal være ca en uke til. Vi har allerede begynt å fylle i fryseren på campingplassen pluss at jeg har gravet et fint eksemplar som bør være ferdig på lørdagen. Snaddermat, er det rette ordet. Det er nesten så jeg får vann i munnen av fiskefileten som lyser rød mot meg i tankene her jeg sitter og skriver.

Karl i sitt rette element

Området, Høkensås Sportsfiske, ligger på en høyde eller ås litt sør for den lille byen Tidaholm. Her finnes restaurant og campingplass med alle fasiliteter og hytter av forskjellig størrelse samt veldig grei utstyrsforretning i fiskeutstyr hvor man også får kjøpt fiskekort. Og hvilket utvalg i fluer…..her får du kjøpt den flua du ikke får andre steder eller ikke visste eksisterte.

Regnbuer tatt i Lilla Hafsjöen

Karl var frempå med kameraet sitt og fikk foreviget hoving av en ganske fin fisk på litt over en kilo. Denne mener jeg ble tatt i Tjärn 59.

Etter at Karl hadde reist så var vi tilbake i Tjärn 59. Lenge hadde Jan rekorden for største fisk på turen. Dette prakteksemplaret veide 1,9 kilo. Det er vel unødvendig å nevne at fiskeren hadde en «hyrdestund» med denne fisken i den andre enden av snøret.

Jan med 1,9 kg regnbue

Under ser du fangsten vi hadde etter 3 timers fiske. Tror faktisk at disse også ble tatt i det berømte Tjärn 59 eller muligens Vita Tjän, men hva betyr vel det. Den største, med sine 2,1 kilo , ble turens største. Og denne gangen var det jeg som fikk en «hyrdestund».
Bildet under får avrunde turskriveriene fra Høkensås for denne gang. Vi kommer helt sikkert tilbake i siste halvdel av mai. For disse kruttønnene av noen fisker glemmer vi ikke så lett, men intil da skal ørretene i Høkensås slippe å frykte våre fluer. På gjensyn og takk for oss for denne gang.