Høkensås fra 18. mai til 30. mai.
Disse bildene er tatt en dag vi lå utpå Nordvatnet i Høkensås i Sverige og fisket i nydelig vær. Fin temperatur, delvis overskyet litt tidlig på dagen, men senere helt  klart, med en svak bris som kom og gikk. Kunne ikke vært bedre, og resultatene uteble heller ikke. Vi fikk fin fisk denne dagen og hadde flotte opplevelser ute i belly’n. Arilds største veide 1,6 kilo mens Jan dro opp et prakteksemplar av en regnbueørret på 2,1 kilo som også ble dagens største.
Det er lov å koste på seg et smil når fangsten er som på disse bildene. Høkensås kan være gavmild på opplevelser.
Det har blitt tradisjon å ta med endel fisk hjem fra Høkensås. Også i år lykkedes vi med det og det ble noen kilo som ble tatt med over grensen når turen hit ble avsluttet. Nytt av året var at Arild hadde investert i vakumpakker så all fisken ble vakumpakket før den ble fryst.
Vi dro til Tisleia på Golsfjellet den 20. juni og ble der til 29. juni. Været var også denne gang på fiskernes side og vi hadde et flott opphold og godt fiske i denne vakre elva som har så mye flott ørretfiske å by på. Denne gangen fant vi en ny rygg i Svarthøl. Den er lang og kjempefin å vade utover på. Her hadde vi et godt fiske to dager på rad. Største ørreten på denne turen tok Arild nede ved den gamle hengebrua. Et spennende område hvor man også kan vade over elva på en fin steinrygg som går i en sving over elva. Vi kommer helt sikkert tilbake hit når bjerka på nytt har blitt grønn.
 
Vinje.
Vi fikk tid til en ny tur den 6. august og denne turen skulle bli litt lenger enn først planlagt. Vi dro først til Vinje i Telemark hvor vi overnattet og fisket i to dager.
Vi fikk ikke så mange fisk i elva ved Vinjesvingen. Største fisk ser du til høyre. Tror den veide ca. en halv kilo og ble nok til to ekstra store smørbrød.
 
 
Tinnhølen.
Etter å ha fisket Smørkleppåi i Vinje på kryss og tvers besluttet vi å dra. Vi tok E134 over Haukeliseter, Røldalsfjellet og ned til Odda. Deretter dro vi utover langs Sørfjorden og Eidfjorden i Sogn til Eidfjord opp Måbødalen og til Tinnhølen på Hardangervidda.
Vi har aldri opplevd Tinnhølen slik før. Nå har ikke vi så lang fartstid her opp som mange av dem vi traff her, og som ligger mer eller mindre fast på parkeringsplassen år etter år, men alle var oppstemt på grunn av det fantastiske været. Godt over tyve grader og vindstille, helt topp. Tror ikke vi hadde regn her i år.
Tisleia.
Det ble noen skyer etterhvert og litt vind også, men kun bris til frisk bris. Det gjorde bare fisket bedre. Her ser du Jan lirke seg i posisjon i elva Bjoreia.
1,6
2,1
Snero renner fra Langavatnet og ut i den innerste delen av Tinnhølen. Å fiske i Snero i sånt vær var en ny opplevelse. Men fisket var tregt. Kanskje var været for fint for det ble iallefall ikke så mye fisk som vi håpet.
Maten vi hadde med smakte fortreffelig.
Dette motivet ble knipset en sen kveldstime på vei fra Bjoreia og til «campen».
Det er øyeblikk som dette som fester seg på netthinnen og bidrar til at det kanskje blir en tur hit også neste sesong. Det er flere vann i området som vi ønsker å teste ut og som vi vet inneholder fin ørret……