«Jeg har hatt ett relativt aktivt fiskeår. I starten av året var det sjøørreten som var det mest aktuelle og noe sjøørret ble det selvfølgelig. Det skulle imidlertid bli et annet fiske dette året som fikk mye av min fritid som sportsfisker.
Relativt tidlig på våren var det gjeddefiske som ble det store trekkplasteret. Dette fiske hadde sønnen min og samboer også lyst til å bli med på.

Her er det Åse som stolt viser sin fangst.

Yngve har også vært med på en del av turene, han har jo en utrolig bra båt som egner seg veldig godt til dette fisket. Fluefiske etter gjedde har virkelig fasinert meg. Det er en fantastisk opplevelse når gjedda tar flua. Jo større gjedda er jo mer brutalt blir hugget idet flua forsvinner inn i gjeddegapet. Dette er bare helt rått å oppleve i kajakk.

Legg merke til el-motoren som Egil har montert i kajakken. En artig og nyttig «Pettersmart»-installasjon.

Det ble noen gjedder på flue, men ikke så mange, noe som førte til at wobbler og haspelstang ble tatt i bruk. Det ga svar med en gang.

Her ser du Stein med fangst i egen kano

Det er forøvrig ikke mindre spennende med wobbler, haspelstang og kajakk heller. Den største gjedda fikk jeg selvfølgelig ikke gleden av å huke av kroken, det klarte den sjøl .Hadde den inntil kajakken 2 ganger, rakk å tenke at: den er stor, hvem av oss vinner? Det ble gjedda den gangen. Den forsvant i en vannsprut og wobbleren spratt opp av vannet.
Gjeddefangsten i år har vært bra. Tror jeg har fått ca. 80-90 gjedder fra 1 til ca. 6 kg. Fantastisk gøy. Største jeg hadde på, men som altså takket for kampen etter ca. 5 min, vil jeg tro var på 8-10 kg.
Det har også blitt noe abbor (tryte) og den største veide 970 g. (Helt grei bifangst).
Matfisk vil jeg si er fisk fra 1.5 til 5 kg. Har tatt med meg mange kilo hjem.
Kjempegod mat. Tilbereder den på forskjellige måter. Varmrøkt, kaldrøkt, grava, stekt og selvfølgelig gjeddekaker. Det er de variantene jeg har prøvd, kjempegodt alt sammen.
Som dere forstår så har fiskeåret mitt vesentlig handlet om gjeddefiske. Dette har blitt mitt favorittfiske. Til våren får fluestanga første prioritet til gjedda.
Det har også blitt noen turer etter ørret på fjellet og her har det også blitt litt fisk.»
Sportsfiskerhilsen fra
Egil

Her ser du storfiskeren selv med en av gjeddene som måtte bøte med livet i 2013.

Gjeddekaker

Yngve med en av sine gjedder.