Vi hadde leid hytter på Sømådalen Campping og det var 10 påmeldte medlemmer til den siste overnattingsturen i 2015. Fisket skulle foregå i elva Sømåa som renner igjennom dalen. Elva huser blant annet fin ørret og harr, så forventningene var høye.
«Vi lot oss imponere over å se så masse flotte blomster så høyt til flells og en svært sen vår pluss elendig sommer. Slik så det altså ut ved en av hyttene vi leide» skriver Knut i en kommentar.
Tre medlemmere hadde satt av en uke til denne turen og kom opp allerede helga før. Thore forteller at været de første dagene var preget av  mye skyer og kald nordavind, så fisket startet heller tregt. Det var ikke mange harrvakene å se. På høsten er harrfisket best når sola varmer opp elva og vinden holder seg borte.
 
Jan og Arild hadde vært i området noen dager før vi andre kom opp og hadde blant annet fisket ovenfor Trysil sentrum og i området rundt Husfloen med godt resultat. Mye bra harr fra halvkiloen og oppover mot kiloen. De var oppe ved Sømåa også, men måtte dessverre dra hjem p.g.a. sykdom i heimen.
 
Etter tre dager kom værskiftet. Temperaturen steg og vinden endret seg til sørvest. Fisket bedret seg merkbart og flere fine harr lot seg friste av våre fluer. Flere av oss husket det gode fisket vi hadde i Andvika nedenfor Husfloen i Femundselva ifjor. Det ble til at vi dro dit og ble belønnet med flott harr der også.
 
Tor og Karl sto for fellesmiddagen, som besto av gryterett med tilbehør på lørdagskvelden og praten gikk livlig ut i de små timer. Virker som at alle koser seg på disse harrturene selv om det blir tidlig mørkt såpass sent på høsten.
 
Nettsiden takker for tilsendte bilder fra en fin tur og en flott elv.
 

Alle fikk fisk, men med varierende størrelse. De minste var ikke større enn at du kunne dra dem gjennom stangringene.

Takk for turen hilsen Thore.