Da har høstsesongen kommet i år også med alt det denne årstiden bringer med seg. Like sikkert som tidligere år betyr det at styremøtene og medlemsmøtene starter opp på Dalheim Samfunnshus.

Første medlemsmøte denne høsten var 23. oktober om mange medlemmer hadde funnet veien til Dalheim denne kvelden. Svært hyggelig var det at nye ansikter dukket opp. Velkommen til dere!

La meg først nevne litt fra styremøtet som ble avholdt 8. oktober.

Som alle vet ble det satt ut fisk i mai dette året, men fisken var, av flere årsaker, ikke så stor som det vi ble lovet fra klekkeriet. Resultatet ble at vi kun tok 30 fisk i mai og ba klekkeriet fore videre på 50 ørreter frem til høsten. Vi regnet med at vekten ville øke en god del på denne tiden, og det stemte godt.

Vi satte ut 50 ørreter i all stillhet i september.

Knut, Morten og undertegnede stilte opp da transporten kom og fisken fikk nytt hjem i Kringlevann. Klekkeriet hadde fornyet tanksystemet som fisken ble transportert i slik at surstoffinnholdet i vannet på tanken hele tiden var optimalt. Dette resulterte i den sprekeste fisken jeg har vært med på å sette ut i Kringlevann noen gang. Den var så sprek at den faktisk var vanskelig å håve inne i tanken, og når den kom i vannet forsvant den raskt utover i vannet. Ingen som lå med buken i været denne gang nei. Det ble satt ut fisk fra 0,8 kilo til de største som var på ca 1,5 kilo. Tunhovdstammen, som disse fiskene genetisk tilhører, er ifølge klekkeriet, kjent for å konvertere til kannibalisme ganske raskt. Dette passer Kringlevann veldig bra idet her er masse småfisk som vi ønsker bort. Håpet er nå at det vil bli et spennende fiske neste sesong!

Fredag 1. november kl. 19.30 starter fluekastetreningen i Vålehallen.

Husk å sjekke kalenderen på nettsiden vår.

Morten minnet om vaffelsalget vi arrangerer på Revetal 8. og 9. november. Er det noen som har lyst til å hjelpe til så ta kontakt med han for ytterligere info. Vi blir flere fra styret på plass for å informere om foreningens aktiviteter. Er jo viktig å markedsføre oss og Kringlevann for lokalbefolkningen.

Det blir spesiell fluebindesøndag med bevertning til selvkostprinsippet den 8. mars 2020.

Julebordet i år blir den 18. desember kl. 18.00 på Flykafeen på Barkåker. Det blir servert buffet bestående av ribbe m/tilbehør samt pinnekjøtt m/tilbehør. Dessert og kaffe etterpå. Egenandelen er satt til kr. 150,- Info om påmelding og betaling kommer senere.

På medlemsmøtet 23. oktober

ble det blant annet orrientert om innholdet på medlemsmøtene fremover. Her blir det foredrag om fiskemetoder i sjøen og info om bygging av skyteklumper til til både en- og tohånds fluefiske.

På noen møter blir det fluebinding som blir viktig.

På møtet 23. oktober ble det orrientert om mulige destinasjoner for overnattingsturene neste sesong.

En ting er vel sikkert at det blir fluebinde-/fisketur til Langgrunn ved Horten i mars 2020.

Styret kom med forslag om tur til Åmli i juni. Her er det 3 elver samt flere fjellvann som gir gode fiskemuligheter.

Husfloen i september har nesten blitt en tradisjon og er foreslått også i år.

Fra salen kom forslag om Blefjell i juni. Dette er et kjent sted da vi har hatt mange turer hit tidligere år. Det ble også litt prat om Tinnhølen på Hardangervidda i august måned.

Det var et innkommet forslag fra medlemmene, nemlig: Eksingedalen/Eidslandet med fiske i elva Ekso, med omliggende muligheter for fiske i sjø og ferskvann. Dette alternativet er nok det stedet som krever lengst kjøretid med en distanse på ca 40 mil regnet fra Horten.

Det er flere faktorer som spiller en avgjørende rolle for hvor vi bestemmer oss for å dra. Det som er viktig å ta hensyn til er kjørelengde. Blir det for langt vil mange medlemmer falle fra pga kjøretid. Et annet moment er tidspunkt for turen. Svært få kan dra når man lyster, men må forholde seg til arbeidsgiver og ferielister samt familie på forskjellig vis.

Diskusjonen var konstruktiv og jeg anbefaler alle som ønsker seg på tur sammen med andre medlemmer å komme med ønsker/forslag til reisemål.

Har du et sted som har imponert deg med godt fiske, et sted som du liker, eller et sted som du rett å slett har blitt fortalt om, så ikke nøl med å tipse oss. Styret ønsker å motta så mange forslag til reisemål for 2020-sesongen som mulig. Du må gjerne sende tipset til undertegnede på epost: arildap@broadpark.no eller sms til 456 04 033.

Jeg minner om at det vil bli en avstemning blant de fremmøtte på medlemsmøte den 20. november og regner med at vi da har klarhet i hvor turene går i 2020.

Ikke glem at det er et medlemsmøte i mellomtiden, nemlig 6. november kl 18.00 og da er det fluebinding som står på agendaen,

Ønsker dere alle en fin høst og skitt fiske!

Mvh Arild.