Turer, om det er en kort ettermiddagstur eller overnattingstur, med fiske, er foreningens viktigste aktiviteter.  Medlemsmøtet Onsdag 20. oktober, på Dalheim Samfunnshus, skal overnattingsturer i 2022 diskuteres.  Målet er å gi styret signaler om hvor og når turene skal være.  I tillegg vil styret diskutere markeringen av foreningens jubileum i 2022.

Vi ser frem til ett godt oppmøte på dette medlemsmøtet som starter kl. 18:00.  Vet du ikke hvor Dalheim Samfunnshus er, så finner du kartlenk ved å klikke her.

Styrets forslag til turer i 2022:
Styret ønsker å foreslå tre turer totalt, der det er overnatting.

Helgetur Uvdal:  Turen i år til Uvdal, var vellykket og alle signaler tyder på at de som var der i år hadde en fin tur.  Styret foreslår tilsvarende tur også i 2022 med overnatting samme sted, Camp Uvdal, og turen avvikles fredag til søndag, 10.-12 juni.  Du finner Camp Uvdal på kartlenk her.  Egenandel forventer vi blir ca. kr. 400,-.  Du kan lese presentasjonen om siste tur her.

Ukestur Gudbrandsdalen/Folldal (Grimsbu):  En «todelt» tur, slik vi hadde til Sømådalen og Tynset i år.  Men nå med nye destinasjoner/bosteder.  Turen avvikles i perioden fra lørdag 24. juni til søndag 3. juli.  Vi bytter destinasjon midtveis i turen (onsdag).
I Gudbrandsdalen foreslår vi å bo på Toftemo Turiststasjon, like nord for Dovre.  Kartlenk her.  Toftemo ligger langs Gudbrandsdalslågen som kan by på godt fiske.  I tillegg er det kort vei opp til fjells, inn Grimsdalen hvor det finnes fjellvann og elvefiske.  Øvre deler av Lågen, ved Lesja, finnes det mange kilometer med flott elv som egner seg godt for alle type fiske.  Denne delen av Lågen finnes det også 2 fluesoner.  Nedre delene av denne sonen er ca 15 minutters kjøretur fra Toftemo.  Lesjafjellet byr også på mange fine vann, og mulighet for fiske i elv.  Lenger sør i Lågen, ligger Selsvollane som også er en kjent fluesone i Lågen, ca. 20 minutter å kjøre fra Toftemo.  I tillegg til disse kjente stedene å kunne fiske, er det ett utall muligheter dersom du ønsker å utforske området og fluesonene som nevnes, hindrer ikke å fiske med annet utstyr, da fluesonene utgjør bare noen få kilometer totalt, av en mange mil lang elv!  Noen av foreningens medlemmer er rimelig god kjent i området og vil kunne være med å bidra til å finne fine fiskeplasser og skape gode opplevelser for alle.
I Folldal, foreslår vi å bo på Grimsbu Turistsenter, som du finner på kart her.  Her også er det mange muligheter for spennende fiske.  I sommer var flere av oss i Einunndalen, ca. 1000 moh. med god bestand av ørret – også stor!  Rett ved der vi bor går elva Grimsa med en fluesone i tillegg til mange kilometer elv som er åpen for også annet utstyr.  Det er også stillevann hvor det kan fiskes og ikke alt for langt å kjøre inn til Atna for dem som vil prøve seg der, eller ned til Glomma.  Folla som også er en nydelig elv, kan fiskes på oversiden av gruveområdene, dvs. vest for Folldal sentrum.  Gruvedriften har dessverre medført store utslipp av blant annet tungmetaller i Folla og fiske anbefales derfor ikke i området ved gruvene og nedstrøms dette.
Egenandel noe usikkert, men estimerer ca. 1600,- pr. person for hele turen som er på 9 overnattinger, og ca. 800,- for dem som kun ønsker/kan være med på ene destinasjonen.

Langweekend Engerdal:  Vi vet mange liker Engerdal veldig godt, og det er blitt mer eller mindre tradisjon med tur dit.  Mange er svært godt kjent, så utelater å presentere området detaljert.
Vi foreslår å bo i hytter på Sømådalen Camping, hvor vi også bodde i sommer.  Her renner elva Sømåa rett utenfor campingen i tillegg til alle andre kjente og ukjente muligheter i området.  Kartlenk til campingen her.
Vi ønsker denne turen starter onsdag 24. august og avsluttes søndag 28. august.  Dette er rett før ørreten fredes i noen av elvene/områdene i distriktet.
Egenandel estimeres til ca. 800,- pr. person.

Tips: Ønsker du ytterligere informasjon, anbefales det å søke opp de forskjellige destinasjonene på inatur.no og fishspot.no.  Søk da gjerne på Folldal, Folla, Grimsdalen, Grimsa, Atna, Uvdal, Gudbrandsdalslågen (Sone 5, 6 og 7 er de mest aktuelle her) og Engerdalen inkludert Hola og Røros/Håelva – da to sistnevnte ligger utenfor Engerdal men vil være destinasjoner som er aktuelle for mange med utgangspunkt Sømådalen.

Vi ses på Dalheim 20. Oktober – og vi gleder oss til gode diskusjoner om hvor vi skal på turer neste år!

Har du forslag til annen destinasjon vi bør dra på klubbtur?  Da må du sende forslag om dette til styret snarest mulig, så vi kan oppdatere denne listen med ditt forslag.  I tillegg til hvor du ønsker vi skal fiske, må du også ta med forslag til overnattingssted i det området du ønsker å dra.  På denne måten kan alle som ønsker å bidra med signaler som styret skal ta med i videre arbeid, være forberedt til møtet som avholdes på Dalheim, onsdag 20. oktober!