Sømådalen og Tynset – 26/6-4/7 2021

Dette er tur for medlemmer av Ramnes Sportsfiskere.  For å delta må du ha betalt og ha gyldig medlemskap i foreningen.

En tur til «tørrfluelandet» som går over litt lengre periode.   Vi starter i Sømådalen og forflytter oss halvveis i perioden, til Tynset.

Del 1:  Sømådalen.  Ankomst lørdag 26/6.  Det er forhåndsbooket campinghytter på Sømådalen Camping.  Her skal vi bo samlet, fordelt på flere hytter, i fire netter.  Avreise Onsdag 30/6.
Egenandel kr. 800,- pr person som betales til konto 1638 26 92881.  Husk å merke innbetaling med navn og «Klubbtur Sømådalen 2021» dersom du kun skal delta på denne delen av turen.
Kartlenk google-maps til campingen:  https://goo.gl/maps/f9EeWHwVH6ZJHvgk9

Sømådalen camping tilbyr standard campinghytter.  Vi har booket samtlige hytter, dvs 3 stk med 4 sengeplasser, og 3 stk med 2 sengeplasser.  Alle hyttene har kokemuligheter, kjøkkenutstyr, kaffekoker, dyner og puter.  Sengetøy må medbringes.  Felles sanitæranlegg og mulighet for å benytte felleskjøkken om ønskelig.  De har også 2 mobile griller som kan benyttes.

Del 2:  Tynset.  Ankomst onsdag 30/6.  Det er forhåndsbooket campinghytter på Tynset Rom & Camping.  Her skal vi bo samlet, fordelt på flere hytter, i fire netter.  Avreise Søndag 4/7.
Egenandel kr. 800,- pr person som betales til konto 1638 26 92881.  Husk å merke innbetaling med navn og «Klubbtur Tynset 2021» dersom du kun skal delta på denne delen av turen.
Kartlenk google-maps til campingen:  https://goo.gl/maps/KCDrHg3dorktbZjb6

Tynset Rom & Camping, tilbyr hytter det normalt plass for 6/7 personer pr. hytte.  Hyttene har 2 soverom og alle med bad/wc og fullt utstyrt kjøkken.  Sengetøy må medbringes.  Hyttene har god standard.

Skal du delta på hele turen fra lørdag 26/6 til søndag 4/7, betales totalsummen, kr. 1.600,- inn på samme måte som nevnt over.  Merk da innbetalingen med navn og «Sømådalen+Tynset 2021».

Påmelding.  For å delta på turen, må ovennevnte egenandel være innbetalt på den måte som er beskrevet over, innen påmeldingsfristen.  Registrer også din deltakelse på «arrangementet» som vil være tilgjengelig på vår facebookside, så alle ser hvem og hvor mange som skal delta.  Merk påmelding gjøres KUN ved innbetaling, registrering på facebook-arrangementet er ikke en formell påmelding.

Påmeldingsfrist 20. mai 2021.  Vi har avtalt med campingplassene å gi en tilbakemelding på antall hytter som trengs, i god tid før turen.  For å kunne gjøre dette, må vi sette en endelig påmeldingsfrist som blir 20. mai 2021.  Vi oppfordrer derfor alle å være tidligst mulig ute med påmeldingen for å sikre overnatting til alle som ønsker å delta!  Påmelding er i utgangspunktet bindende, men vi vil  selvfølgelig være fleksible og tilbakebetale egenandelen dersom noen må trekke seg fra turen pga sykdom/utrygghet rundt Covid 19.  Er du syk, skal du uansett ikke delta.

Bobil/campingvogn.  Ønsker du å benytte egen bobil/campingvogn på turen, må du selv ta kontakt med campingplassen(e) og selv gjøre opp med disse.  Du trenger ikke melde deg på og betale til klubben, men fint du gir beskjed via facebook-arrangementet du skal delta på turen.

Covid 19.  Det er umulig å spå hvilke anbefalinger og forbud myndighetene innfører/lemper på, når dette skrives (november 2020).  Vi må bare be alle ta de hensyn som må gjøres under turen. Turen avvikles kun dersom myndighetene tillater denne type organiserte turer og styret i foreningen finner det forsvarlig og mulig å gjennomføre på en trygg måte.  Melder du deg på og styret må avlyse turen, får du selvfølgelig refundert påmeldingsavgiften.

Bespisning.  Hver enkelt må medbringe mat/drikke og stå for dette selv under turen.  Selvfølgelig kan de som deler hytte planlegge felles middager og innkjøp av felles mat om ønskelig – men dette blir opp til de som deltar å selv sørge for.  Foreningen planlegger ingen felles middager under turen, slik det normalt er gjort.  Ønsker deltakerne å møtes til en felles samling med mat/drikke, avtales dette eventuelt under turen på deltakernes eget initiativ.

Sengetøy/vask av hyttene.  Det må medbringes sengetøy (laken, putetrekk og dynetrekk).  Vask av hyttene må deltakerne selv stå for, eventuelt avtale og betale for utvask – noe som avtales med utleier ved ankomst.  Benytter du sovepose, må du likevel medbringe laken og putetrekk.

Litt om fiskemuligheter:
Sømådalen er ikke ett ukjent område for mange i foreningen.  Sømåa som renner gjennom dalen, er besøkt flere ganger under tidligere turer til Engerdalen.  Elva huser både ørret og harr.  Vi skal bo litt nord i forhold til tidligere områder.  Fra campingen er det ca 40 minutter å kjøre ned til Sølenstua og ca 15 minutter inn til fluesona i Hola.  Det er også rimelig avstand nordover til Røros dersom noen vil utforske disse områdene.  Det gir derfor mange fine muligheter til å fiske i både rennende og stille vann.
Fiskekort for Engerdalen dekker hele kommunen.  Skal du utenfor kommunen å fiske, må du ha andre kort.  Lettest er å kjøpe kort på www.inatur.no.
Gjennom Tynset, renner Glomma som er Norges lengste elv.  Det er i tillegg mange andre muligheter;
Vangrøfta som kanskje er bedre kjent som «Skrukka» ligger en liten kjøretur nord for Tynset, i Dalsbygda.  Vangrøfta har begrenset antall kort som selges pr. døgn, så dersom du ønsker besøke denne elven under oppholdet, anbefales det å følge med når kortene legges ut for salg en gang i løpet av vinteren.
Unsetåa er også en liten vakker elv med egen fluesone.  Elva ligger ca 30 minutters kjøring langs FV665 retning Unset.  En elv som vi tror de fleste vil like med sine sakteflytende partier og lett tilgjengelighet.
Lenger ned i Østerdalen, kan en fra Alvdal ta av mot Folldal (ca 60 minutter å kjøre fra Tynset). På vei mot Folldal renner elva Grimsa.  Videre opp møter en Folla – og for dem som vil, kan en legge turen innover mot Atnasjøen og også fiske i Atna.  Alle disse elvene er kjent for godt ørretfiske.

Under kan du se ytterligere info om ett par av ovennevnte elvene, presentert på Fishspot..

Unsetåa Fluesone

Elva Vangrøfta